Restless Legs Syndrome

Restless Legs Syndrome, wat is het en wat kunt u eraan doen?

Restless Legs Syndrome, wat is het en wat kunt u eraan doen?

Restless Legs Syndroom (RLS) is een (neurologische) aandoening / symptoom die zorgt voor een enorme bewegingsdrang in de benen. Met andere woorden: rusteloze benen. Vaak komt het voor wanneer u rustig op bed ligt of in een ontspannen houding zit zoals TV kijken. In de meeste gevallen hebben mensen ‘s avonds of ‘s nachts de meeste klachten. RLS komt met  een erg onplezierig gevoel in de benen wat mensen soms omschrijven als krampen of het gevoel dat er iets over de benen heen loopt wat u eraf wilt schudden. Waar deze klachten precies vandaan komen is nog niet volledig bekend, maar het komt vaak voor bij mensen met een ziekte of andere chronische aandoening.

Wanneer komt Restless legs voor?

De klachten komen vaak voor in de nacht of bij lang stilzitten. Het kan ervoor zorgen dat u minder slaapt, waardoor u moe wordt, wat er weer voor zorgt dat de aandoening ook meer aanwezig is. Zo wordt het dus een vicieuze cirkel. Ook kunnen dingen zoals lang in een theater zitten, lange autoritten en (lang) vliegen ervoor zorgen dat de klachten toenemen.

Wat kunt u tegen Restless Legs doen?

Er is nog weinig bekend over dit syndroom, waardoor er ook niet veel behandelingen voor zijn. Vaak is het advies om meer magnesium te nemen, in de vorm van tabletten. Beweging is belangrijk voor de doorbloeding van de benen en dit zorgt ook voor de activatie van de spieren die de klachten geven.

Wat kan de VasoQure methode voor u betekenen?

  1. De behandeling is pijnloos.
  2. Het werkt ontspannend.
  3. Na 3 tot 4 behandelingen kunt u resultaat verwachten.
  4. Het brengt bloed naar de kleinste bloedvaten, de haarvaatjes.
  5. Het optimaliseert, intensiveert en normaliseert de bloedcirculatie.
  6. Het verbetert de doorstroming van het lymfatisch stelsel.
  7. Activeert de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen voor een beter herstel van de weefsels.
  8. Kortom; onze methode schept de voorwaarden om te herstellen van RLS.

Wilt u meer weten over de VasoQure methode?

Neem dan contact op met onze helpdesk voor een persoonlijke uitleg over onze bijzondere aanpak.. Bel naar 085-2733071 of stuur een e-mail naar info@vasoqure.nl.