Heeft u pijn / klachten na een operatie?

Bent u recentelijk geopereerd aan uw knie, been of heup en bent u (nog) niet tevreden over het resultaat? In ca. 30% van alle gevallen waarin patiënten zijn geopereerd aan hun heup, knie of voet blijven klachten bestaan die variëren van pijn tot ernstige functionele beperkingen. Volgens de artsen is de operatie technisch geslaagd en kunnen zij niets meer voor u doen. “U zult er mee moeten leven” stellen zij.

Alhoewel een operatie wordt uitgevoerd om beter te worden wordt er ook veel tijdelijke schade aangericht aan het weefsel. Als reactie treedt daarom zwelling op. Die zwelling drukt de kleine vaatjes verder dicht, vermindert de (bloed)circulatie nog verder en beperkt op die manier zo weer het herstel na de operatie. Als die zwelling te lang duurt komt de microcirculatie niet meer goed op gang met alle gevolgen van dien. Het postoperatieve herstel hapert en klachten blijven vaak langer dan nodig bestaan.

In dus bijna 30% van de operaties vindt geen verder herstel van de natuurlijke balans plaats en blijven de patiënten veel klachten houden. Vele consulten, röntgenfoto’s en ziekenhuisbezoeken later moeten de meeste mensen dan in hun lot berusten dat ze klachten blijven houden en met de operatie niet zoveel zijn opgeschoten. De arts kan niets meer voor ze doen. Daar zit u dan met een been of arm die niet hetzelfde voelt als voorheen en waar u niet veel meer mee kunt. In die gevallen is de kans groot dat de VasoQure methode wél iets voor u kunnen betekenen.

Experts in
beenklachten

Geen wachtlijst,
snel een afspraak

Contracten met
alle zorgverzekeraars

Unieke
behandel-
methode!

Nieuwe heup of knie?

U heeft lang rondgelopen met pijnklachten in heup of knie. Na lang modderen besluit de arts dat het ernstig genoeg is om een nieuwe heup of knie te plaatsen. Opgelucht haalt u adem maar u moet nog geduld hebben voordat u aan de beurt bent. En dan is het zover…. Operatie geslaagd, maar u blijft last houden. Op onverklaarbare wijze gaat de pijn niet helemaal over, blijft lopen lastig en houd u het gevoel van instabiliteit. Volgens de arts is de operatie technisch geslaagd en kan hij niet meer zoveel voor u doen. In de praktijk blijkt dat 30% van de mensen met een operatie aan heup, knie of voet last te houden na de herstelfase. Deze groep blijkt veel baat te hebben bij de VasoQure methode. Door de verbetering van de microcirculatie blijkt het herstel gestimuleerd te worden waardoor de klachten alsnog verminderen. Al met al heeft de combinatie fysiotherapie met vacuümtherapie al veel patiënten het gevoel en de macht over hun been teruggegeven, pijn verminderd en het lopen verbeterd. Al met al operatie toch geslaagd…

Klachten en symptomen na een operatie

De geopereerde plek blijft pijn doen. U hebt het gevoel door de heup of knie heen te zakken. Na veel en lange sessies fysiotherapie blijven de spieren haperen en wil het lopen niet vlotten… U bent snel moe en afstanden lopen is er helemaal niet bij. De operatie heeft wel de pijn wel verminderd, maar voor de rest bent u er niet veel mee opgeschoten. Toch blijft de chirurg volhouden dat de operatie 100% is gelukt en hij kan geen reden ontdekken waarom de klachten blijven aanhouden. Zonder dat u er erg in heeft gaan er maanden voorbij.

Herkent u dit? Dan is het tijd om de vacuümtherapie te proberen. In de meeste gevallen verdwijnt de pijn verder, wordt het lopen weer stabiel, neemt de spierkracht en conditie toe en krijgt u weer energie. Daardoor zult u in staat zijn om ook weer langere afstanden te lopen. Kortom operatie alsnog geslaagd!

Vacuümtherapie, Vacuümtherapie Goes, Vacuümtherapie Hank, Vacuümtherapie Schinnen, Vacuümtherapie Schinnen, Vacuümtherapie behandeling, Vacuümbehandeling, Vacuümtank, Vasoqure, Vasoqure Nederland, Vacuümtherapie Nederland, Beenklachten, Rusteloze benen, vermoeide benen, Krampen, kramp in de benen, Pijnlijke benen, Pijn in de been, Zware benen, Pijn na operatie, Vacuümtherapie behandeling, behandeling benen, Vasoqure insole, Vasoqure zooltjes, Schoenzooltjes, Fysiotherapeut, Fysiotherapie

De voordelen van de VasoQure methode

Voor het stimuleren van de microcirculatie bestond tot nu toe eigenlijk geen goede therapie. Warmte en massage hebben een stimulerend effect maar dat is zeer tijdelijk. Echter patiënten die met de VasoQure methode (IVT) worden behandeld,  zien we opvallende resultaten: de circulatie verbeterd structureel, de klachten verminderen sterk of verdwijnen zelfs helemaal. De VasoQure methode richt zich op het verbeteren van de doorbloeding van alle weefsels in de benen. Door meer te bewegen en het toepassen van de VasoQure methode kan er meer zuurstofrijk bloed door de weefsels stromen. Afvalstoffen worden beter afgevoerd en daardoor kunnen de klachten verminderen. De combinatie van vacuümtherapie, looptraining en van onze fysiotherapeut zorgen voor een goede behandeling met goede resultaten.

Het verloop van de behandeling

Bij uw eerste bezoek aan 1 van de VasoQure behandelcentra wordt bepaald of wij u kunnen helpen met onze nieuwe therapie. U heeft een uitgebreid intakegesprek met de fysiotherapeut. Tijdens dit gesprek worden uw klachten besproken, wordt de oorzaak geïdentificeerd en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Elke behandeling bestaat in ieder geval uit een 30 minuten durende behandeling, gevolgd door lopen op de loopband, andere oefeningen of manuele verrichtingen. De VasoQure methode e is erop gericht om de bloedcirculatie te verbeteren.

De behandeling wordt afgesloten met een evaluatie. Daarin worden de resultaten met u besproken. De fysiotherapeut geeft vervolgens het verdere verloop van het behandeltraject aan en verstrekt (leefstijl)adviezen.

De behandeling in 30 seconden

Landelijk informatiepunt

Maaskade 43
3071 NB Rotterdam