Heeft u last van koude voeten?

Heeft u last van koude voeten? Iedereen heeft wel eens last van koude voeten. Veel meer dan een tijdelijk ongemak is het in de meeste gevallen niet. Toch kan het zijn dat er andere oorzaken van koude voeten zijn. Voor deze oorzaken hebben wij een innovatieve behandelingsmethode ontwikkelt. De VasoQure methode kan voor u de oplossing bieden en u afhelpen van uw koude voeten!

Experts in
beenklachten

Geen wachtlijst,
snel een afspraak

Contracten met
alle zorgverzekeraars

Unieke
behandel-
methode!

Oorzaken en symptomen van koude voeten:

Bloedarmoede

Wanneer iemand bloedarmoede heeft komt dit door een tekort aan rode bloedlichaampjes. Dit kan komen door een erfelijke aandoening zoals, sikkelcelziekte of een te kort aan ijzer. Het kan ook voorkomen dat bloedarmoede te maken heeft met een soort kanker of een reactie op een kankerbehandeling

Vaatlijden

Wanneer aderen vernauwd zijn en/of niet goed functioneren, komt er een tekort aan bloed bij de extremiteiten van het lichaam, met name de handen en voeten. Je hebt verschillende vormen van vaatlijden. De Perifere arteriële aandoening (PAD) is een vorm van vaatlijden waaraan veel 50-plussers met diabetes lijden. Etalagebenen zijn naast koude voeten ook een bekend symptoom. Andere symptomen die wijzen op ‘PAD’ zijn: Pijnlijke benen bij lichaamsbeweging, dof gevoel of tintelingen in de benen en voeten of wondjes op voeten en benen die moeizaam helen.

Diabetes

Een symptoom van diabetes is een verminderd bloedsomloop, dit zorgt ervoor dat bloed de extremiteiten zoals vingers en tenen, niet goed bereiken kan met als gevolg koude handen en voeten. Diabetes kan ook de kans op hartfalen vergroten, vaatvernauwing veroorzaken, perifere neuropathie veroorzaken, zenuwschade, en dan met name in de voeten. Ook deze factoren kunnen tot koude voeten leiden.

Hypothyrëoidie

Hypothyreoïdie is een aandoening waarbij de schildklieren niet actief genoeg zijn en te weinig schildklierhormonen aanmaken. De aandoening komt vaker bij vrouwen voor en treft vooral mensen boven de 60 jaar. Mensen die last hebben van een verlaagde schildklierwerking hebben het vaak koud, met name handen en voeten. Andere symptomen kunnen zijn: vermoeidheid, gewrichtspijn, stijfheid, haaruitval, droge huid en neerslachtigheid.

Vitamine B-12 gebrek

Tekort aan vitamine B-12 kan verschillende neurologische symptomen teweegbrengen, inclusief koude handen en voeten. Vitamine B12 speelt een rol bij een aantal processen in het menselijk lichaam. Het werkt onder andere in op de vorming van rode bloedlichaampjes en een goed functionerend zenuwstelsel. Ons lichaam maakt zelf geen vitamine B-12 aan, dus kunnen wij het alleen via voeding binnenkrijgen. Zuivel en vlees zijn de bekendste bronnen van vitamine B-12.

Wintertenen

Wintertenen, in de medische wereld bekend als perniosis, treedt op als je bloedvaten te langzaam reageren op temperatuurverschillen. Als het kouder wordt, kun je last krijgen van jeuk, pijn, roodheid en zwellingen. Als je hier last van hebt in je handen, wordt dit winterhanden genoemd. Vanwege goede isolatie en warmere huizen komt deze aandoening steeds minder vaak voor. Het komt voornamelijk voor in vochtige, koude gebieden.

De voordelen van de VasoQure methode bij koude voeten

Koude voeten kan worden veroorzaakt door een verminderde doorbloeding in de benen. Door middel van de VasoQure methode kan er weer zuurstofrijk bloed door de vaten stromen. Door het toepassen van de VasoQure methode in combinatie met looptraining en (leefstijl)advies werken wij samen er aan om u van uw klachten af te helpen.

Het verloop van de behandeling

Bij uw eerste bezoek aan onze VasoQure locatie wordt aan de hand van een intake bepaald hoe wij u verder kunnen helpen bij uw klachten. In een uitgebreid intakegesprek met uw fysiotherapeut worden uw klachten goed besproken en de oorzaak hiervan geïdentificeerd, als volgt wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Elke behandeling is zeker 30 minuten, gevolgd door te lopen op de loopband, andere oefeningen of manuele therapie. De VasoQure methode is gericht op het verbeteren van de bloedcirculatie. De behandeling wordt afgesloten met een evaluatie waar in de resultaten met u besproken worden. De therapeut zal het verdere verloop van het behandeltraject bespreken en zonodig (leefstijl)adviezen mee geven.

De behandeling in 30 seconden

Landelijk informatiepunt

Maaskade 43
3071 NB Rotterdam