Fysiotherapeut Johan Paulissen – VasoQure Schinnen

Vacuümtherapie, Vacuümtherapie Goes, Vacuümtherapie Hank, Vacuümtherapie Schinnen, Vacuümtherapie Schinnen, Vacuümtherapie behandeling, Vacuümbehandeling, Vacuümtank, Vasoqure, Vasoqure Nederland, Vacuümtherapie Nederland, Beenklachten, Rusteloze benen, vermoeide benen, Krampen, kramp in de benen, Pijnlijke benen, Pijn in de been, Zware benen, Pijn na operatie, Vacuümtherapie behandeling, behandeling benen, Vasoqure insole, Vasoqure zooltjes, Schoenzooltjes, Fysiotherapeut, Fysiotherapie

Over Fysiotherapeut Johan Paulissen

Als fysiotherapeut en manueel therapeut ben ik inmiddels ruim 20 jaar bezig met  zorgvragen van het bewegingsapparaat. In die tijd is mijn denken en handelen behoorlijk geëvolueerd.

Als pas afgestuurde fysiotherapeut dacht ik voornamelijk in termen van spieren en  pezen en hun relatie tot klachten en beperkingen van ons beweegsysteem.

Met de studie manuele therapie werd deze musculoskeletale benadering verder  uitgediept. Het unieke beweeggedrag van gewrichten (artrokinematica) en de rol/  invloed van de verschillende spieren op dit beweeggedrag worden in detail  geanalyseerd. Het inzicht in het ontstaan en onderhouden van klachten nam voor  mij dankzij deze studie enorm toe.

Toch bleven er klachten bestaan die moeilijk beïnvloedbaar bleken…. Cruciaal in het herstel en groei van weefsels is circulatie. De afwezigheid van een optimale doorbloeding werkt remmend voor het herstel. Met name de microcirculatie in de kleine bloedvaten is ontzettend belangrijk, dit maakt het mogelijk dat bouwstoffen opgenomen kunnen worden en afvalstoffen afgevoerd kunnen worden in bijvoorbeeld spieren. Echter, deze microcirculatie is niet bij iedereen altijd optimaal. Het neemt af met de  leeftijd en bijvoorbeeld als je diabeet bent. Meerdere redenen kunnen leiden tot een  (tijdelijke) verminderde circulatie. Dat is met name de kracht van de VasoQure methode.

De negatieve druk in de tank verbetert de circulatie in de kleine bloedvaten  waardoor er herstel kan plaats vinden. Op dit moment ken ik geen andere  therapievorm die dit kan bewerkstelligen!

Het is een niet-invasieve, pijnloze behandeling die geen negatieve bijwerkingen  kent. De behandelresultaten bij spierkrampen en restless legs (rusteloze benen) zijn zeer goed te noemen.

Maar hier blijft het niet bij. Ook bij oedeemklachten, na een zware fysieke  inspanning (voorbereiding wedstrijd) of na een knie-operatie kan de VasoQure methode een zinvolle bijdrage leveren in het herstel.

Kortom, Je kunt dus alleen maar aan gezondheid winnen!